Ehdokas ja metsäteollisuuden taskuhiomakone.

Lahjoita hyvälle ehdokkaalle – minulle!

Miten?

Miten lahjoittaa eduskuntavaaliehdokkaalle? Helposti. Klikkaa sivun oikean ylälaidan napista tai tästä LAHJOITA. Linkki vie Vihreiden ehdokasgalleriaan, jossa sivullani on nappi ”Lahjoita”. Sitä painamalla avautuu lahjoitussumman valinta ja maksupalvelu. Maksutapoina mm. verkkopankit, luottokortit ja MobilePay.

Lahjoitusten julkisuus

Lahjoituskoneessa kysytään yhteystietoja, koska laki ehdokkaan vaalirahoituksesta vaatii että lahjoittaja on tunnettu. Alle 1000 € lahjoituksissa lahjoittajan nimi ei tule julkiseksi. (Kohta ”lahjoittajan saa julkistaa” kannattaa jättää ruksittamatta. Jos erityisesti haluat että julkistan, ole erikseen yhteydessä.)

Vaalirahoitusilmoitukselleni tulee näkyviin lahjoitusten yhteismäärä (niinkuin kaikki muukin vaalien rahoitus ja kulut), ja mahdolliset suurlahjoittajat.

Kukin henkilö tai yritys saa lain mukaan lahjoittaa ehdokkaalle enintään 6000 €.

Mitä lahjoituksella saa?

Lahjoitus on arvokas osallistuminen kampanjaani, ja lahjoittamalla saa osallistua toivottavasti menestyksekkääseen kampanjaani, mutta sen konkreettisempaa vastiketta lahjoitukseen ei liity eikä saa liittyä. Toisin päin, minulta kuitenkin edelleen saa kysyä asioita, tai minuun saa yrittää vaikuttaa, ihan ilmaiseksi milloin tahansa!

Jos varta vasten haluat antaa vaalitukea ostamalla esim. luennon tai konsultointia, ole erikseen yhteydessä. (Sekin onnistuu, mutta vastikkeellista vaalitukea ei saa maksaa tässä esitellyn lahjoituskoneen kautta. Kyse on juridisesti hieman eri asiasta ja verotuskohtelu teoriassa erilainen.)

Kuka pyytää ja mihin lahjoitukset menevät?

Lahjoitukset menevät vaalikampanjani kassaan, ja sieltä käytännössä mainontaan, suomalaisille media-alan toimijoille. Pääkategorioita ovat ainakin ulkomainonta (esim. mainonta kaduilla ja liikennevälineissä), some- ja muu nettimainonta, lehtimainonta ja esitteet.

Lue minusta esittelyssäni ja vaalikampanjastani tällä sivulla.

Paljonko rahaa tarvitaan?

Taustoitan tässä artikkelissa sitä minkä verran rahaa vaalikampanjat Uudellamaalla vaativat 2019 vaaleissa. Istuvien kansanedustajien kampanjat maksoivat keskimäärin hiukan alle 40 000 euroa! Sama joukko sai ulkopuolista tukea keskimäärin peräti yli 26 000 euroa, joskin ulkoisen rahan osuus myös vaihteli paljon.

Lahjoita ehdokkaalle, esimerkiksi minulle!

Viimeisimmät Blogissa