Hetkinen, Helsinki Pride oli kesällä – onko tämä kirjoitus puoli vuotta myöhässä vai puoli vuotta ajoissa?

Yhdenvertaisuustyö on joskus sateenkaarivärien heiluttamista, mutta silloinkin on syytä muistaa että se on todellisuudessa jatkuvaa. Jatkuva yhdenvertaisuustyö on ympärivuotista arkista työtä. Lakimuutoksia, prosessikehitystä, yhdenvertaisuussuunnitelman tekoa, koulutusta ja valistusta, viestintää ja kielenhuoltoa… eli normaalia marraskuun hommaa!

Kirjoitus on siinä mielessä oikea-aikainen muistuttamaan yhdenvertaisuustyön ympärivuotisuudesta. Ja värikkäitä tunnelmia tähän vuodenaikaan kaivataan muutenkin.

Kun kirjoitin edellistä juttuani samasta teemasta, referoin tutkimusta jonka mukaan vasta neljäsosa työntekijöistä koki saaneensa yhdenvertaisuutta koskevaa koulutusta. Silloin en kuulunut tähän neljäsosaan. Ilokseni voin kuitenkin todeta, että työnantajani on sen jälkeen panostanut yhdenvertaisuusaiheisiin keskusteluihin ja koulutukseen. Hyvä Vaisala!

Kirjoituksen ajoitukseen liittyy lisäksi, että edustamani Tekniikan akateemiset TEK on saanut Setan vuoden 2022 Asiallisen tiedon omena -tunnustuksen työstään yhdenvertaisuuden edistämiseksi. Seta pitää arvostettavana, että TEK on systemaattisesti nostanut esiin sateenkaari-ihmisten näkyvyyttä ja edistänyt yhdenvertaisuutta tekniikan aloilla. TEK on ensimmäinen ammattiliitto, jolle tunnustus myönnetään. TEKissä on todella panostettu tähän asiaan, joten on hienoa että tunnustustakin tulee. Hyvä TEK!

Meistä kaikista tuskin tulee sukupuolten, seksuaalisen suuntautumisen, perheiden ja suhteiden moninaisuuden asiantuntijoita. Koulutuksella ja perehtymällä voimme kuitenkin vaikuttaa tietoon ja suvaitsevaisuuteen. Kaikki voimme olla kokemusasiantuntijoita siinä, kuinka tärkeää on tunnistaa oma identiteettimme ja toteuttaa sitä.

Lähteet

Eliisa Alatalo, Katariina Rönnqvist 2022. TEK sai Setan tunnustuksen ensimmäisenä ammattiliittona. https://www.tek.fi/fi/uutiset-blogit/tek-sai-setan-tunnustuksen-ensimmaisena-ammattiliittona. Julkaistu 7.11.2022.