Uudenmaan Vihreät nimitti minut tiistaina ehdokkaaksi ensi vuoden eduskuntavaaleihin.

Aloin pohtia yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen lähtemistä keväällä 2019. Kaukaisena visiona oli ammattilaisuus, yhtenä mahdollisuutena 2023 eduskuntavaalit. Nuo vaalit ovat myös pysyneet aika kaukaisina, lähiaikoihin asti. Nyt ehdokkuus on toisaalta luontevaa jatkumoa parille viime vuodelle ja niille askelille, joita olen sinä aikana ottanut. Toisaalta ehdokkaaksi lähdössä on pitänyt ylittää taas uusia henkisiä kynnyksiä, ja pohtia monelta kantilta omia pyrkimyksiä ja voimavaroja.

Tuskin lähtisin, ellen näkisi mahdollisuutta tehdä tulosta. Uudellamaalla on paljon ihmisiä, jotka voivat arvostaa 20 vuotta teollisuudessa työskennellyttä insinööriä. Lupaavasti alkanut taipaleeni politiikan puolella toivottavasti tuo uskottavuutta ja apua eduskuntaa ajatellen. Teemani ja tyylini saattavat purra paljon laajempaankin joukkoon ihmisiä kuin ne “samankaltaiset” joita pidän ydinkohderyhmänäni.

Vaikka olen pitkään ollut projektipäällikkö, olen epämukavuusalueella pyytäessäni ihmisiä projektiin, jossa itse olen päähenkilö. Apua kuitenkin tarvitsen! Pyrin muodostamaan kampanjalle tiiviin ydintiimin sekä laajemman tukijoiden ringin. Nyt etsin apua erityisesti kampanjan tai sen osien johtotehtäviin, tiedottamiseen, markkinointiin, visuaaliseen työhön. Mutta kaikkiin muihinkin rooleihin. Jos kiinnostaa tai tiedät sopivan henkilön, ole yhteydessä!

Artikkelin kuva Heurekasta. Vitriinissä jonkinlaiset vihreät aivot…

Lue lisäksi, miksi alunperin lähdin politiikkaan.

Muokkaus 26.7.2022: Katso eduskuntavaalisivuni ja muut ehdokkaat Uudenmaan vihreiden sivuilta