Vantaan uusi kaupunginvaltuusto kokoontui ensimmäiseen kokoukseensa tänään. Asialista painottui kunnallisten luottamuspaikkojen nimitysten vahvistamiseen – ja niitähän riitti!

Omalle osalleni tuli jäsenyys kaupunkitilalautakunnassa. Lautakunnan vastuualue on melko leveä, mutta lyhennettynä siihen kuuluu:

  • kaupungin omat toimitilat ja kiinteistöomaisuus
  • maanhankinta ja -luovutus
  • liikenne
  • yhdyskuntatekniikka
  • muu julkinen kaupunkitila.

Kaupunkitilalautakunnan edeltäjää kutsuttiin vielä viime viikolla Tekniseksi lautakunnaksi. Lautakunnan lähisukulaisia on ainakin Kaupunkiympäristölautakunta (entinen Kaupunkisuunnittelulautakunta), joka puolestaan vastaa kaavoituksesta, ympäristövastuullisuudesta ja rakentamiseen yms. liittyvistä luvista. Lautakuntien työ alkaa syyskuussa.

Lisäksi olen varajäsen valtuustovaliokunnassa ja tarkastuslautakunnassa. Valtuustovaliokunnan rooli on käsitellä valmistelevasti valtuustossa vireillä olevia asioita ja muita valtuuston työhön liittyviä kysymyksiä. Tarkastuslautakunnan rooli on tarkastaa ja arvioida kaupungin hallintoa ja taloutta.

Valtuustoryhmässämme toimin 1. varapuheenjohtajana. Se tarkoittaa että tulen olemaan erityisen hyvin pulssilla siitä mitä tapahtuu omassa ryhmässämme, ja valtuustossa laajemminkin.

Valtuuston kokouksia voi seurata livenä Vantaa-kanavalla: https://vantaakanava.fi/